Szolgáltatásaink

Riasztó rendszer

 

Kizárólag a legjobb minőségű és legmegbízhatóbb lakásriasztó rendszerek telepítésével foglalkozunk. AZ Ön igényeinek megfelelően állítjuk össze riasztó rendszereinket.

Kapcsolt vonalas és GSM csatlakozások vezetékes analóg telefonvonal, vagy ADSL, vagy ha az ISDN vonalnak van analóg kimenete kapcsolt vonalas csatlakoztatás is lehetséges. Működik kábeltévés ( pl.  T- Home vagy UPC stb.)  szolgáltatók esetében is, de esetenként szünetmenetes tápellátás szükséges a kábelmodemhez a biztonságos működés fenntartása miatt áramszünet esetén.
Ebben az esetben a riasztórendszer a vonalas telefonon tartja a kapcsolatot a felügyelettel. Jelzi a ki-be kapcsolásokat a riasztási eseményeket és a rendszer állapotát.
GSM vagy GPPRS kapcsolat esetén a speciális GSM - GPRS modem a legtöbb esetben már tartalmazza a SIM kártyát is. Itt a sokkal biztonságosabb GSM vonalon történik az adatátvitel. A riasztási eseményeket ill. a tesztjelentéseket, valamint a rendszer állapot jelentéseket minden esetben átküldi a modem. A hívások díja a havidíjban benne foglaltatik. Ezért van többek között a magasabb havidíj. Így Önnek a távfelügyeleti díjon kívül sem GSM havidíjat, sem forgalmi díjat nem kell fizetnie.


A riasztó rendszer által küldött jelzések ismertetése  

 Betörésjelzés:
Azonosítani lehet a behatolás pontos helyét és idejét, érzékelőnként, illetve zónánkénti lebontásban. Ilyen esetben, a MABISZ előírása alapján, szólni kell a szirénának.Támadásjelzés:
Külön kívánságra támadásjelző is telepíthető. Ez esetben nem szól a sziréna, csak az ügyeletre megy jelzés (hangos riasztáskor pánikba eshet a támadó, ami az esetek többségében agresszív magatartást válthat ki belőle).


Kényszerített nyitás jelzése:
A nyitásjelentés speciális formája. Egy külön kód segítségével az ügyelet tudomására hozható, ha valakit (pl.: fegyverrel) arra kényszerítenek, hogy kikapcsolja a riasztót. Ilyenkor a riasztó kikapcsolása mellett jelentés megy az ügyeletre, s a diszpécser azonnal értesíti a rendőrséget és/vagy a kivonuló szolgálatot.

 

Állapotjelzés:
A berendezés automatikusan jelzi a hálózati feszültség kimaradását, illetve ha hosszabb ideig tart, akkor az akkumulátor merülését. Az akkumulátor lemerülésekor a rendszer működésképtelenné válik, de az ügyelet ezt is az üzemeltető tudomására hozza, aki így egyéb módon gondoskodhat a védelemről.

 

Szabotázsjelzés:
A berendezéshez kapcsolódó eszközök rongálását jelzi, kikapcsolt állapotban is.Tesztjelentés:
A rendszer a beállított időben, tesztjelentést küld az ügyeletre, leellenőrizve az összeköttetést az objektum és az ügyeleti számítógép között. A jelentés elmaradása esetén az ügyelet a megfelelő módon intézkedik.