Szolgáltatásaink

Távfelügyelet

 

Legmegfelelőbb konstrukció:

Ha nincs vezetékes telefonvonal a felszerelés, programozás, GSM – GPRS – IP - RÁDIÓ modemmel, kommunikátorral történhet.

A felprogramozáshoz szükséges az üzembe helyezői kód ismerete. Ennek hiányában a rendszert újra fel kell programozni, ami esetleg plusz költséggel járhat.

Mi a távfelügyelet?

A távfelügyeleti szolgáltatás a lakásokban, családi házakban, üzlethelyiségekben üzemelő behatolásjelző - köznapibb nevén riasztó - rendszerek által érzékelt állapotváltozások, jelzések figyelését, feldolgozását jelenti egy 24 órás távfelügyeleti központban.
Segítségével láthatóvá válik minden, az objektumban történő esemény, pl. a riasztó ki- és bekapcsolása, támadás, betörés, tűz, stb. Az ügyeletes diszpécserek éjjel-nappal számítógép segítségével figyelik a távfelügyeletre vezetékes telefonvonal, rádiós vagy GSM összeköttetés révén csatlakoztatott objektumok érzékelőinek állapotát. Intézkedést igénylő jelzések (pl. támadás, betörés, tűz) esetén haladéktalanul értesítik a kivonuló szolgálatot és az előfizető által megadott személyeket, szervezeteket. A kivonuló szolgálat a helyszínen biztosítja az előfizető személye és vagyontárgyai védelmét.

A járőrautók jelenléte, az adott szolgáltatási terület közbiztonságának javításával, az ott lakók, valamint a területen tevékenykedő vállalkozások fenyegetettségét csökkenti.

1. Diszpécseres szolgáltatás

- A felügyelt riasztó rendszer állandó védelem alatt áll. Az objektumra felszerelt központ egy ún. távfelügyeleti riasztóközponthoz csatlakozik, melynek segítségével biztosított, hogy az objektumon elhelyezett érzékelők jeleit néhány másodperc alatt lokalizálni, követni lehessen. A számítógépre érkezett jelzés alapján a felügyeletet ellátó diszpécser a megrendelő igényeinek megfelelően - telefonon keresztül intézkedik.

2. Kivonuló készenlét

- A beérkező jelzésekre a diszpécser értesíti az objektumhoz legközelebb eső gépkocsizó járőrt, aki azonnal elindul az objektum felé és megteszi a megfelelő intézkedéseket. Hosszabb ideig őrizetlenül hagyott objektumok esetén ideális megoldás az időszakosan visszatérő ellenőrzés. A távfelügyeleti szolgáltatás igénybe vehető lakásokban, családi házakban, üzlethelyiségekben. A távfelügyeleti rendszerek által érzékelt állapotváltozások, jelzések figyelését, feldolgozását 24 órás távfelügyeleti központban végezzük.